Kutyaház Házilag

Kedves Látogatónk!

Kutyaház házilag !?

A kutyaházak házilag való építése nem egyszerű, több okból sem! Mikor hozzálátunk egy kutyaház építéséhez nagyon fontos, hogy előre megrajzolt skiccek és pontos méretek alapján kiszámoljuk a kellő anyagszükségletet. Az első nehézség itt található, hiszen hiába lesz olcsóbb, mikor megépül a kutyaház, rengeteg anyag megmarad, mivel a boltban nem mondhatjuk azt, hogy nekünk csak 57 db csavarra van szükségünk, mivel 250 db-os kiszerelésben árulják, ha 57 db-ot kiszámolva megvesszük, igaz nem marad egy darab sem, viszont jóval drágábban jutunk hozzá! Ez szinte minden kellő anyagra érvényes, többek között a lécekre, a lambériára, a zsindelyre és minden építőelemre! Ha hozzáfogtunk, érdemes feljegyezni, hogy mennyi munkaóra alatt készül el a ház az első vágástól az utolsó kalapácsütésig! Ennek azért van fontos szerepe, hogy megértsük, nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk! A Kutyaház.eu 4 éve folyamatosan tervez egy-egy típust, de a mai napig módosításokat végzünk rajtuk! Fontos a szerkezeti felépítés, főleg ha nyitható és/vagy levehető tetővel szeretnénk elkészíteni a kutyaházunkat! Említésre méltó még, hogy otthon, ha nem rendelkezünk megfelelő ipari gépekkel neki se álljunk, hiszen a barkács illetve hobbi gépek nem fogják sokáig bírni az erősebb csavarozási vagy egyéb megterheléseket.
Kezdődhet a keretek leszabása, csavarozása, OSB-vel való burkolása! Ezután készítsük elő a tetőszerkezetet, OSB-zük le azt is, majd lambériázzuk körbe a kutyaházat! Fontos, hogy a vágásoknál figyeljünk, hogy egyenesen vágjuk az anyagokat, mivel a pontatlan munka eredménye egy csúnya és igencsak szellős kutyaház lesz! A csavaroknak ajánlott előfúrni a lyukakat és megsüllyeszteni azokat a fa elrepesztésének megelőzése érdekében! Érdemes a faanyagokat előre legyalulni, csiszolni és csak aztán felhasználni, így biztosan szép munkát végzünk! Ha mindezeket sikeresen megoldottuk, talán kicsit nehezebb a zsindelyezés, mindig használjunk a zsindely alá kátránypapírt, így megelőzhető a véletlen beázás! Ha felerősítettük a kátránypapírt, elkezdhetünk zsindelyezni, mindig indítsuk a sort egy kezdőzsindellyel, amit fordítva szögelünk fel, ha ez megvan, rakhatjuk tovább helyesen, és ajánlott a zsindelyek illesztésénél kátrányragasztót használni! A kutyaházunk majdnem elkészült, érdemes lekezelni, amihez Sadolin használatát javasoljuk! Ha nem vagyunk alaposak, olyan, mint ha le sem kezeltük volna! Ezt a folyamatot legalább háromszor érdemes megismételni!
Íme, egy kis töredék a kutyaházak készítéséből! Ha az általunk végzett alapos munkát kellene jellemezni, biztosan könyvet adhatnánk ki, olyan hosszúra sikeredne! Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk, keressenek minket bizalommal!

Hívjon minket bizalommal!

Elérhetőségeink:

E-mail: info@kutyahaz.eu (Tárgyhoz írja be: Kutyaház házilag)
Hungary
English
Germany