Kezelés és Színminták

Kutyaházaink kezelésére nagy gondot fordítunk. A kezeléshez a Sadolin termékcsalád alapozó és vastaglazúrjait használjuk.

A kezelés a következőképpen történik:
Kattintson a képre a nagyobb méret megtekintéséhez!

Kutyaház.eu Kezelés

Az általunk alkalmazott kezelés előnyei:

előnye: Kiemelkedő UV sugárzás elleni védelem
előnye: Gombásodás elleni védelem
előnye: Égésgátló adalékot tartalmaz
előnye: Extra hosszú élettartam
előnye: Nagyon mélyen beszívódik a fába
előnye: Kiemeli a fa erezetét
előnye: Vízlepergető hatású
előnye: Rovarok elleni védelem

 

Megrendelőink felár nélkül kiválaszthatják kutyaházuk színét. A típustervek 15 darab színmintát tartalmaznak.

Választható színek:
Kattintson a képre a nagyobb méret megtekintéséhez!

Sadolin Extra színminták

Miért fontos a fa elemek kezelése?
Ha van pár perce érdemes ezt elolvasni!

A fa szép, de nem tartós anyag

Sokan szeretik lakásaikban, környezetükben a faanyag bőséges felhasználását. A fa szép, és kedvező tulajdonságokkal bír. Ugyanakkor a fa nem tartós anyag, különböző káros hatások érhetik, ha nem kapott megfelelő előkezelést.

Időjárás

A napsugárzás az egyik legkomolyabb hatás, ami a faanyagot károsíthatja. Az ibolyántúli sugarak bontják a fa sejtszerkezetét. A szél és az eső meggyengíti a szerkezetet és létrehozza a jellegzetesen kopott fát. A faanyag kezelésekor az egyik legfontosabb szempont éppen ezért az ibolyántúli sugárzás elleni védőbevonat felhordása. Minél több a festékanyag a bevonatban, annál biztosabb a védelem. Színtelen felület elérése csak speciális kötőanyagokat tartalmazó kültéri lazúrok használatával lehetséges.

A napsugárzás és a levegő a hőmérsékleti változások során felmelegíti a fa külső rétegét. A fa rossz hővezető, tehát a legkülső réteg szárad ki a legjobban és ebből adódóan zsugorodik a legnagyobb mértékben. Ennek következménye a faanyag megrepedezése, emiatt pedig a nedvesség behatolása lehet. A világos festékek jobban taszítják a hőt, mint a sötétek. Éppen ezért a repedezettség okozta problémák előfordulásának esélye csökkenthető világos színű festékek alkalmazásával.

Nedvesség

A favédelem egyik célja a nedvesség távoltartása a fától. A nedvesség önmagában nem romboló hatású, de kedvező feltételeket teremt a fa egyéb jellegű károsodásához. A megfelelően tervezett és kezelt faszerkezetben 20% alatt marad a nedvességtartalom.

Penészgomba és kékgomba

A penészgomba árt a faszerkezetnek. Önmagában nem roncsoló hatású, de megköti a nedvességet, ami kedvező feltételeket teremt az egyéb gombafajták megtelepedéséhez. A kékgomba behatol a fába és elszínezi azt, de nem teszi tönkre.

A Sadolin Base alapozók gombaölő anyagokat tartalmaznak, amelyek meggátolják ezeknek a gombatípusoknak a megtelepedését.

Farontó gombafajták és kártevők

A farontó gombafajták veszélyeztetik leginkább a faszerkezeteket. Ha a fa nedvességtartalma hosszabb időn át meghaladja a 20%-ot, akkor az táptalajt kínál különböző gombafajták számára. A megfelelő alapozás hiánya pedig lehetőséget ad a különböző rovarkártevők megtelepedésére.

A Sadolin Base alapozó nem csupán gombaölő szert tartalmaz, hanem védelmet nyújt a rovarkártevők ellen is.

Miért kell a favédelem?

Ami igazán fontos számunkra, azt szeretnénk sokáig megőrizni. A fa az egyik legősibb, legtermészetesebb építőanyagunk, több ezer éve használjuk, így különleges kapcsolat fűz hozzá minket.
Ezért szeretnénk a legjobb védelmet adni neki, hogy fából készült tárgyaink akár egy életen át szolgáljanak bennünket, és gyönyörűek maradjanak.

Egy közönséges festékréteg képtelen hosszú időn át biztosítani a fa állagának megőrzését, nem rendelkezik olyan előnyös tulajdonságokkal, mint az igazi favédő bevonat.

A favédő bevonat ugyanis képes visszaadni egy részét annak az ellenálló képességnek, amellyel a fa a szabad természetben rendelkezett.

A hatásos fakezeléshez természetesen elengedhetetlen némi munkavégzés, de ez korántsem olyan fárasztó dolog egy korszerű favédő bevonattal, mint amilyen a Sadolin.

És a végeredmény... nos, jócskán bezsebelheti majd a bókokat és elismerő pillantásokat.

Az alábbi áttekintővel szeretnénk a több mint 200 éves tapasztalatunkat megosztani Önnel, hogy a kezelni kívánt fafelület tényleg olyan tartós és szép maradhasson, ahogyan azt elképzelte.

A "Miért fontos a faelemek kezelése?" cikk írója, tulajdonosa és forrása a www.sadolin.hu oldal!

Sadolin